Voor mij is fotografie meer, heel wat meer dan een ‘dingetje’, het is de reden van mijn bestaan op deze aardbol, weet je.
Mijn vrienden, mijn kennissen zijn feitelijk veelal gevormd rondom onze gezamenlijke passie voor fotografie.
Om eerlijk te zijn: de mooiste, meest intensieve, de liefste ontmoetingen draaien altijd om het kijken naar beeld. Zonder fotografie lijkt mijn leven incompleet.”
Fotografie is voor mijzelf een manier om het leven te ontdekken, te ordenen.
Dat is een ongoing process waarin fotografie mijn verblijf op deze aardbol acceptabel, interessant en ja ook spannend maakt.
Als ik door de spleetjes van mijn ogen kijk, mijn interne camera gebruik, dan ben ik aan het scheppen. Dan pleeg ik al een fotografische inspanning.
In dit geval zonder camera. Fotografie is meteen ook wat anders dan schilderen of tekenen. Het is abstraheren aan de ene kant om daarna weer heel concreet te worden.
Een van mijn uitgangspunten is dat wát je ook doet, je dat goed moet doen.
Wat niet wil zeggen dat alle beelden technisch perfect moeten zijn, juist door het bewust weglaten van techniek ontstaan interessante beelden,
maar dan weet je ook wat je weglaat, dan beheers je toch de techniek. Belangrijk vind ik wel dat techniek nooit leidend mag zijn.
En ja, ik ben docent, maar wel met het accent op de ontmoeting met de student en het aansluiten op zijn of haar vragen.
Mijn fascinatie is steeds weer nieuwe studenten te ontmoeten die bij de kennismaking een nieuw cadeau voor mij meebrengen.
Ik pak dat uit en kijk in verbazing naar de schenker…. weer een nieuwe kijk op dat prachtige vak fotografie.
Ik ben gefascineerd door het fenomeen [omweg]. Wanneer ik de rechte lijn van A naar B neem mis ik de essentie van de reis.
Datzelfde is het met opdrachten die ik voor studenten in petto heb. Niet het doel, maar de reis is interessant.
Daarbij horen de zijpaden en omleidingen. Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen.

Klanten

Ik werk voor particulieren, uitgeverijen, overheden, architecten, woningcorporaties en vormgevers.

AKZO Nobel, Gemeente Arnhem, Arbeidsvoorziening, ABC Bouw, De Persgroep, Wegener Uitgeverij, Volkshuisvesting Arnhem, Portaal, Vivare, UWV, De Perscombinatie, Oranjefonds, Eigen! Arnhem, Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland enz.